Само в 7DniSofia.bg

Белослава пила две бутилки вино, преди да се качи в колата?

00087065

Белослава ще се изправи пред съда за шофиране в нетрезво състояние. Както вече стана ясно, резултатът от дрегера ѝ отчел над 1.25 промила алкохол в кръвта. По силата на закона това носи наказателна отговорност. Възможните наказания варират от 1 до 3 години затвор и глоба от 200 до 1000 лева. Въпреки това, някои юристи смятат, че е възможно певицата да получи условна присъда, тъй като това е първото ѝ провинение от подобен тип престъпления. На 10 юли популярната изпълнителка посрещна своя най-мрачен рожден ден, който завърши в ареста на Шесто РПУ. Това се случи, след като полицаи я заловиха да шофира пияна из улиците на София. Това събитие изненада неприятно множество нейни почитатели, тъй като Белослава никога не бе попадала до онзи момент в медиите с непристойни скандали.

Ироничното в случая е, че певицата беше лице на кампанията, финансирана от държавната компания „Не карам пил“ още от 2007 г. В нея участваха и други популярни звезди като Графа, Камен Воденичаров, Наталия Симеонова, Део, Иван и Андрей и др. Въпреки че е трудно да се намери оправдание за постъпката на Белослава, близките ѝ търсят обстоятелства, смекчаващи вината ѝ. Твърди се, че в нощта на задържането си, певицата се запътила до денонощен магазин, който е на по-малко от 1 километър разстояние от дома ѝ. След това щяла да се завърне на партито, организирано по повод 49-ия ѝ рожден ден. Тъй като съпругът ѝ – Евгени Йонов, бил по-пиян от нея, със задачата се нагърбила самата тя, като за целта използвала автомобила си.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beloslava (@beloslava)

По неофициална информация, по време на партито си, певицата изпила бяло вино, равняващо се на общо две бутилки. Тя обаче не се чувствала неспособна да шофира и седнала смело зад волана въпреки горепосоченото количество консумиран алкохол. Тя предпочитала само вино и коктейли, за разлика от съпруга си, който пиел твърд алкохол.

Към момента Белослава се чувствала изключително притеснена и разочарована от себе си заради това, че е накърнила доверието на много от почитателите си, пише HotArena. Фактът, че била изключила телефона си за последните три дни след случката, ясно показвала, че се срамува от поведението си, допълват от сайта. Приятелите ѝ се грижат за нея, тъй като знаят, че тя е добросъвестен и отговорен човек със силно ранима душа, се казва още в информацията. Да припомним, че две денонощия след задържането си Белослава се извини на феновете. Тя призна за грешката си в публикация на официалните си профили в социалните мрежи.

Известно е още, че Белослава категорично отказа да предостави кръвна проба за алкохол.