Пълен потрес в ПП и ДеБъ след разкритие: Румен Радев лично сготвил палавника Жико Коцев

7 Dni Sofia13.04.2024
1

Според запознати президентът Румен Радев готви жестоко отмъщение за гаврата, която управляващите му спретнаха с промените в Конституцията. Резилът на главния секретар Живко Коцев с пачките и пудела, е само началото на атаки, които чрез службите държавният глава ще упражни върху кадрите на ПП и ДБ, а Коцев бил „сготвен“ лично от него с помощта на директора на ДАНС Пламен Тончев.

Скандалните снимки с пачките и пируващите политици с контрабандисти редом до Коцев отдавна били на разположение на президентската институция, ала докато управлявала сглобката, главсекът на МВР се ползвал с протекциите на ген. Атанас Атанасов.

Припомняме, че още миналата година възходът на Живко Коцев в МВР – от директор във Велико Търново до зам.-главен секретар, се дължи именно на ежегодните почивки на море, които той провежда със семейството на ген. Атанасов. Тогава Атанасов водеше люта война с Бойко Рашков кой да кадрува в службите и успя да пробута Коцев в МВР.

Депутати издават, че в редиците на десницата имало много ама много силни съмнения, дали компрометиращата снимка на Рашков на купона с пудела на контрабандиста Стефан Димитров не е организирана от ген. Атанасов, тъй като на нея Живко Коцев липсва. За зла беда на генерала повереникът му лъсна на аналогични фотоси от телефона на контрабандиста Димитров и съдбата му бе предрешена. Опитът му да подаде сам оставка преди избухването на скандала се оказал пълен провал, тъй като въпреки че бил осведомен, че се готви акция срещу него, Коцев нарочно бил оставен на поста след натиск на отдавна верния на ГЕРБ, и не само, министър Калин Стоянов. Президентът пък организирал лично Пламен Тончев именно сега да атакува агенция „Митници“ и скандалните компромати да лъснат предизборно, за да удари Атанасов и да осигури за ГЕРБ и ДПС напълно нов главен секретар на МВР, а след това излезе и дори похвали директора на родното ФБР, че дал гласност на „тези безобразия“.

ПП-ДБ са в истински потрес, тъй като и двете партии са наясно, че ще има още атаки срещу техни кадри, проверки и разследвания, а държавният глава държи и хляба, и ножа. Това станало ясно и с уж невинната смяна в последния момент на външния министър, като вместо Ивайло Ценов, който уж се отказа по лични причини (първоначално е било организирано обяснението му да е по здравословни такива – бел.ред.), на поста застана верен кадър на президента – Стефан Димитров. Той бе назначен. за посланик в Черна гора именно по решение на кабинета „Гълъб Донев” или иначе казано – на президента.

На този етап държавният глава и премиерът Главчев уж се дистанцират един от друг, ала мнозина твърдят, че президентът е един от факторите, които ще диктуват политиката на новото служебно правителство.

Източник: Уикенд