Лорер и Минчев наели фабрика за тролове, за да плюе по депутатка от ДеБъ, страх ги е, че ще ги отвее на евровота

7 Dni Sofia13.04.2024
1

Общата листа на ПП/ДБ на евровота все още не е наредена, но напрежението между кандидатите на двете формации вече е видимо в социалните мрежи.

За ДБ се знае, че са изключително силни и активни с преференциите и нееднократно се е случвало да постигат осезаеми размествания.

„ПП предизборно пускат платени реклами с опровержения на лъжите на партньорите си от Да, България с които заедно се явяват на изборите. Това е специална PR стратегия която се учи в 3ти курс в Харвард и само Найо Тицин и още 3ма човека я знаят в България. Мафията си няма идея с кой си има работа“. Това отбелязва Фейсбук потребител с псевдонима Jesse Ma.

 

Според други, пропагандата е на ПродължавамеПромянатасрещу ДемократичнаБългария.

„Мислехте, че няма да забележим рекламите, които бълва страницата, наречена „Ние, промяната“? Която явно има за цел да привлече хората да гласуват за кандидатите на ПП ВМЕСТО на ДБ? Всяка публикация им е спонсорирана, а днес имат и такава против кандидата на ДБ Елисавета Белобрадова“, пишат във Фейсбук групата „Мишел от Съпротивата“.

Човек би си казал – някой я е направил нарочно, за да ги скара. Сега ще ви докажа защо това не е така.

1. Всеки пост е спонсориран и широко споделян в стотици групи от цяла България, а страницата има и уебсайт. Някой влага достатъчно усилие и пари, за да „рекламира“ привидно следните 4 кандидати на ПП:

Никола Минчев

Даниел Лорер

Настимир Ананиев

Деница Симеонова.

2. Няколко фейк профила споделят публикациите на страницата в множество групи от цяла България. Под всяка публикация в група, например Забелязано в Търново, Добрич, Бургас и т.н. има поне 3 коментара, почти идентични, от няколко фейк профила, които коментират във всяка група следното:

▪️ Donka Vasileva

Колебая се между Лорер и Минчев, но задължително не трябва да забравяме за преференцията, за да не станат обърквания.

▪️ Biliana Orlovska

Най – добрият избор ! Да гласуваме и то с преференция ! За най – добрите – и Минчев и Лорер са абсолютни фаворити и заслужават нашето доверие !

▪️ Ivan Ivanov

Ако не подкрепим най-достойните Лорер и Минчев, ще се промъкнат тези с купените гласове, разни хазартни типове и Денички!

Никола Минчев и Даниел Лорер са и моите фаворити!

Ще дам гласа си за най-добрите кандидати, за мен това са Никола Минчев и Даниел Лорер.

▪️ Петров Е.

И Никола Минчев и Лорер стават за евродепутати, ако пък отидат и двамата, още по-добре.

▪️Petra Kamenova

То просто няма друг избор освен тях. Другите са масово, като онази Деница, която изобщо не става за европарламента.

Това е под абсолютно всеки пост. Само фейк акаунти. Ще пусна скрийншоти.

3. Някои от фейк профилите, които споделят публикациите са създадени през 2023 и са споделяли и други публикации на ПП като например протеста срещу хартиената бюлетина, който събра много хора на площада.

4. В други публикации четем: „Понякога преференцията носи изненади, дори водачът не е защитен от разместване“. Агитира се и да срещу водача. А в коментарите, както видяхте, се агитира и срещу Деница. Кой остана? Даниел Лорер, за когото се агитира да се гласува с преференция.

5. Ако хипотетично листата е подредена по следния начин:

1. Никола Минчев (ПП)

2. Елисавета Белобрадова (ДБ)

3. Даниел Лорер (ПП)

4. Деница Симеонова (ПП)

5. Настимир (ПП) или Радан (ДСБ)

6. Ицо Хазарта (ПП)

Товага има много логика Лорер да се опитва да измести втория в листата (ако е да речем Елисавета Белобрадова от ДБ) по преференции като впрегне цялата сила на ПП да гласува за него, включително и по такъв долен начин. Защо се пускат коментари и против Деница и Ицо Хазарта вече не знам. Може би от страх да не прескочат третия в листата, именно Лорер.

Ако всичко това е вярно, е изключително долно да пускаш такава агитация срещу собствения си коалиционен партньор и да пишеш негативно срещу хора от собствената си партия!

Успех на кандидатите в листата, които ще се борят за гласовете на хората без да трябва фейк профили да спамят по групи колко са зле колегите им „разни хазартни типове и денички“.

А на тези от ПП, които ползват такива похвати срещу съпартийците и коалиционните си партньори ще кажа – всичко се връща. На 9 юни.