Само в 7DniSofia.bg

ГЕРБ тържествува след резила на Живко Коцев и Рашков, обясниха защо ПП и ДеБъ вече не късат ризи…

7 Dni Sofia13.04.2024
payimage-599273

„Отстраняването на главния секретар на МВР Живко Коцев е стъпка в посока на това да се разплетат всички зависимости. Всеки ден излизат нови данни за нарушение на закона. Виждаме различното поведение на ПП-ДБ – в началото си „късаха ризите” да го защитават, сега са много по-обрани”. Това заяви зам.-председателят на Столичния общински съвет от ГЕРБ Георги Георгиев по НОВА.

Думите му са след скандала с бившия главен секретар на МВР Живко Коцев и публикуваните в общественото пространство снимки, на които той е заснет с хора, арестувани по обвинение за контрабанда.

Според него този скандал ще се отрази в доверието на избирателите и ще се отрази на избирателната активност.

Според зам.-председателя на Общинския съвет в София промяната на кредитора на „Топлофикация-София”. Един лев от задълженията на „Топлофикация-София” не се погасява, а си решават кашата, която забъркаха в енергетиката, включително източвайки фонда за енергийна сигурност, обясни Георгиев.

По думите му общината има ясен план за топлинното дружество – изграждане на нови мощности чрез привличане на международен инвеститор. Дружеството да печели чрез производството на електроенергия, обясни Георги Георгиев.

Относно скандала със завода за боклук в София, той каза, че се заравят материали, които могат да бъдат използвани за рециклиране. „Депото се запълва много по-бързо затова, че заравят готово RDF гориво, за което има договори да се изгаря в заводите за цимент далеч от София”, допълни Георгиев.