Само в 7DniSofia.bg

Пеевски се обърна към ДАНС и МВР заради интервюто на Волгин по “Россия 1”

payimage-598857

„Това, че в София демонстративно пропагандира екип на “Русия 1” е лош сигнал към евроатлантическите ни партньори. Настоявам за спешни действия“, коментира председателят на ПГ на ДПС.

„Приемам като провокация към правовия ред и зачитането на европейските ценности и санкциите срещу Русия, възможността екип на медия, забранена за излъчване на територията на ЕС, рупор на руската военна машина, да излъчва от центъра на София“, се казва в сигнала на Делян Пеевски.
Припомняме, че Волгин е интервюиран от пропагандната руска медия като “случаен гражданин” и се изказва на чист руски в защита на Паметника на Съветската армия, който бе премахнат от центъра на София.

Волгин говори как “обикновените хора” у нас не смятат Русия за враг. В репортажа се насажда позицията, че София се готви да забрани “всичко руско”.

“Россия 1” е в забранителния списък на ЕС, сред други руски медии, които вече не могат да излъчват на територията на блока заради пропагандата, която струи от медиите в Москва. Телевизията е считана за инструмент на Кремъл за дезинформация на фона на продължаващата в Украйна война.
Брюксел отне лиценза на редица медии, сред които Russia Today, Sputnik. “Россия 24”. и др. ЕС наложи санкции и на медийни организации и лица, отговорни за пропагандата и дезинформацията.

Тази забрана обаче се отнася само за излъчване. Това означава, че не е забранена дейността на представители на тези медии у нас.