Тези нямат срам! След скандали и афери, Денков назначи майката на екс-министър Божанов за шеф на академия

payimage-589572

Със заповед на министър-председателя акад. Николай Денков на длъжността председател на Селскостопанската академия е назначена проф. д-р Виолета Божанова, съобщиха от земеделското министерство.

Тя е майка на депутата от ПП/ДБ и бивш министър Божидар Божанов.

Назначението е във връзка с доклад на министъра на земеделието и храните Кирил Вътев. Заповедта на министър-председателя е на основание на Закона за Селскостопанската академия.

Проф. д-р Виолета Божанова досега е заемала поста  заместник-председател на Селскостопанска академия, която се прочу със скандалите си в последно време.

Припомняме, че проф. Банов подаде оставка в края на миналия месец като председател на Селскостопанска академия. Той и зам.-директорът на Института по почвознание, агротехнологии и защита на растенията „Н. Пушкаров” проф. Венета Кръстева, бяха арестувани заради подозрение за участие в схема със земеделски земи. Срещу тях бе повдигнато обвинение за умишлено занижаване категоризацията на нивите, върху които ще се строят фотоволтаици. Двамата бяха задържани след проведена мащабна акция и разследване от Антикорупционната комисия, прокуратурата и МВР. Два дни след задържането си те бяха освободени под парична гаранция – Банов срещу 30 хил. лв., а Кръстева срещу 40 хил. лв.