МВР-министър: Живко Коцев е престъпник и няма друг изход освен да разкрие Денков, Петков и Василев

МВР - полиция - обучение

За „услугата“, която направиха правните нищожества Кирил Петков и Денков, когато накараха защитен свидетел да се отметне от показанията си и от сделката. От страх той да не разплете цялата престъпна мрежа, те му обещаха политически чадър. А сега даже и фиктивен болничен.

Това пише в свой пост Богомил Бонев по повод разкриващите се един след друг факти около аферата „Паскал“ и участието на главния секретар на МВР Живко Коцев в нея.

Нека уточним още веднъж, че от престъпната група обвинението избира един престъпник. Повтарям – престъпник. И го прави защитен свидетел срещу имунитет. За да разкрие цялата престъпна дейност.
Това е сделка. Ако този престъпник се отметне от сделката, отношението към него е двойно по-агресивно.
Защото и в ареста има различни условия.
Това е „услугата“, която направиха правните нищожества Кирил Петков и Денков, когато накараха защитен свидетел да се отметне от показанията си и от сделката. От страх той да не разплете цялата престъпна мрежа, те му обещаха политически чадър.
А сега даже и фиктивен болничен. Сигурно си мислят, че така няма да бъде уволнен. Нищо, може да се лекува и в МВР болница. Да не говорим за главоболията на лекаря, подписал болничния лист.
И сега този свидетел няма друг изход. Освен да разкрие всичко за всички мошеници. Които ни управляваха последните месеци.

Според близки до разследването има нагласа Коцев да бъде обвинен до края на седмицата по делото срещу организираната престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкуп.

По това обвинение в ареста са шефката на митниците Петя Банкова, бизнесменът Стефан Димитров, а баща му Марин Димитров, който също е обвиняем.

Стана известно, че Живко Коцев  се е познавал с баща и син Марин и Стефан Димитрови, смятани за близки до контрабандиста Николай Николов-Паскал. В медийното пространство се появиха и снимки на тримата, а на една от тях Коцев позира с часовник за 50 хил. лева, за който се смята, че му е подарен от Стефан Димитров.

Коцев е приел да бъде свидетел. Две денонощия е бил под закрила. Това значи, че приемаш да получиш индулгенция, за да натопиш другите в групата. Връщането му е, че трябва да има човек, който да противостои на „лошия“. Това каза криминалистът Иван Савов в ефира на NOVA.