Борис Бонев цъфна рано сутрин в БНТ: Аз съм най-добър за шеф! Допусна сватба с БСП, за да дойде на власт

7 Dni Sofia14.11.2023
payimage-600383

Групата на ПП-ДБ и „Спаси София“ няма друга кандидатура освен моята за председател на Столичен общински съвет. Драми и скандали в нашето обединение няма. Номинацията ми за председател беше едно от най-лесните решения, вземани от нашата коалиция. Тук не става дума за обещан пост, а за възможност, за която сме се „скъсали от работа“. Това каза пред БНТ тази сутрин Борис Бонев от „Продължаваме промяната-Демократична България“ и „Спаси София“, чиято кандидатура за председател на СОС в понеделник не успя да събере необходимия брой гласове при тайното гласуване.

Макар отново да потвърди, че не е възможно съвместно управление с ГЕРБ в София, Бонев е позитивно настроен към конструктивен диалог, стига да го избелрат за шефче.

В ГЕРБ има хора, които са много конструктивни и партийните повели може да са единствената пречка. Проблемът тук е политически, той не е по същество, а партийна дисциплина. Не е тайна, че Столична община никога не е била самостоятелна община и винаги е имало намеса от национално ниво, що се отнася до управлението на партия ГЕРБ, коментира палавникът.

В общинския съвет има достатъчно съветници от различни партии и председателският пост не зависи от волята на ГЕРБ, категоричен е Бонев.

Ще видим дали ще може да постигнем стабилно мнозинство без ГЕРБ. БСП е вариант. Водим преговори за реализиране на съвместни приоритети, каза Борис Бонев в отговор на въпроса в каква посока са разговорите – за подкрепа за председател на СОС или за бъдещо съвместно управление.

Той на няколко пъти подчерта, че е единствен достоен за поста.