Само в 7DniSofia.bg

Лиляна Друмева: Правителството да си отиде до есента! Радев ни докара Франкенщайн на главата

румен радев кирил петков

Лидерът на Съюза на репресираните от комунизма „Памет“ и бивш депутат Лиляна Друмева разбива управлението на Кирил Петков и погазването на християнските ценности преди световния форум в защита на консерватизма, семейството и вярата под егидата на Виктор Орбан в Унгария, пише ПИК.

От какво трябва да се притесняват учениците на прага на матурите след близо двегодишното им отсъствие от пряко обучение?

„Много много превратности претърпя и България, и Европа. В момента се случва управление, което, меко казано, ще ни доведе до една не само икономическа, но и катастрофа на ценности – образованието, социалните дейности, здравеопазването. Този размисъл ни кара да приветстваме форума, организиран от Орбан. Не съм се интересувала дали други български лидери биха се заинтересували от него“, каза Лиляна Друмева. Според нея в момента се върви срещу Господ с новите европейски разбирания за семейството.

ЕНП не съумявала да прави така, че „добрата стара Европа“ да бъде стожер на моралните ценности. Господ е разпоредил да не станем 16-та република на СССР и 16-ти щат на САЩ. „Като знам каква е сега ситуацията в Щатите. На изборите на 8 ноември Републиканската партия ще си спечели, тогава нещата в България ще се променят.

„Ние се върнахме много назад. самият факт, че Бойко Рашков е вътрешен министър, трябва да ни говори, че ние се върнахме в комунистическото минало. Младите хора в Харвард сякаш получават правото да се държат като по-различни хора“, поясни Друмева. Според нея на Асен Василев му личало най-много, че е по-хитър.

„В последните години се случиха неща, които го промениха към по-лошо. Липсва необходима организация между бизнеса и средното образование. След като нашата икономика разчита на най-вече на хората със средно образование, товагава каква икономика ще имаме. Частните уроци разцъфтяват със страшна сила. 18-то училище в софия, например, скъсали директорката от проверки. Защо ли? Защото работи жената. Значи, по-добре нищо да не правиш, за да не проверяват“, коментира образованието Лиляна Друмева. Според нея, много бързо може да рухмне системата, след като няма кой да следи параметрите, които я крепят. Нямало кой да каже на улителя и да му каже, че не си е провел урока, както трябва и децата нищо не са научили.

„По време на пандемията голяма част от учениците нямаха компютри. Каква е обратната връзка – какво знаят и какво са научили. Премиерът Кирил Петков е завършил основното си образование в Канада. Имам наблюдение, държавното образование в САЩ и Канада не на на високо ниво. Нека ние се обърнем към миналото, когато имахме прекрасно образование. Нека най-после да спрем, да се огледаме и да решим без какво не можем и без какво можем.

Таково чудо начело на министерския съвет не съм мислела, че можем да доживеем. Говореха за Борисов, че с джипката ходел. та пеш ли да ходи? Лошо ли беше да отиде да види какво става с магистрала „Хемус“? Не можем да си представим до какви поражения ще ни доведе това правителство.

То трябва да си отиде до есента. Не съм съгласна в рамките на този парламент да се излъчи правителство. Кой защитава да бъде в него? Итн ли? „Продължаваме промяната ли“? Или Корнела, която твърди, че не даваме оръжие. А ние доваме оръжие, та пушек се вдига. Президентът да се вземе в ръце и да види, че ни е докарал един Франкещайн на главата“, призова Лиляна Друмева. Тя смята, че експертен кабинет може да ни изведе от състоянието, в което се намираме. „Като огромна червена точка трябва да стои това – да се отървем от копейкин. този човек може да разбърка картите“, поясни Друмева.