Само в 7DniSofia.bg

Опожариха кола, след като 2 деца се оплакаха, че били заключени, тероризирани и ограбени от мъж!

пожар кола

„На 11.02.2022 г. около 01:11 часа е получен сигнал за пожар в лек автомобил „Мерцедес“ в района на ул. „Екзарх Йосиф“ в гр. Разлог, погасен от екип на РСПБЗН-Благоевград. Причината за пожара и стойността на нанесената щета са в процес на установяване“. Такова съобщение днес бе публикувано в полицейския бюлетин Причината за пожара не бе уточнена.

Проверка на Struma. cоm установи, че става въпрос за умишлено опожаряване на автомобила, като акт на отмъщение срещу собственика му Николай К. от Дългата махала в Разлог.

Колата не е изгоряла цялата, обгорял е само предния калник, но предисторията на престъплението насочва полицаите към лицата, които биха могли да са съпричастни към случая, а именно две непълнолетни момчета, търсили помощ в полицията, опитвайки се да разкажат, че са тероризирани системно от собственика н въпросния автомобил.

В два поредни дни и вчера двете момчета, ходили в местното полицейско управление, за да разкажат, че 40-годишният Николай ги заключил в къщата си, теротизирал ги, бил ги и взел телефоните им. Местните ченгета обаче, върнали момчетата да дойдат на следващия ден с родителите си, да напишат жалба, да представят медицинско свидетелство, че са бити и тогава да започнат да работят.

Изнервени, че полицаите ги отпратили, вчера сутринта, двете момчета си тръгнали и повече не се появили в местното полицейско управление. Часове по-късно в полицията дошъл сигнал, че гори автомобил, а след това се появил и собственикът му – мъжът, от когото момчетата се оплаквали. Някой залял предния капак на Мерцедеса му с бензин и драснал клечката.

Имат ли отношение децата към палежа, това трябва да уточняват полицаите, които днес полицаите са се юрнали да ги търсят за разпит. Собственикът на автомобила е задържан, докато случаят не се изясни.

Предстоят разпити на двете момчета, които са подали сигнала за терора, а 40-годишният е застрашен от обвинение за отвличане и грабеж.