Само в 7DniSofia.bg

Президентът на Локо (Сф): Нека да свърши сезонът, ще обсъдим нещата с треньора и ще видим какво ще правим

Локомотив-София-Локомотив-Горна-Оряховица-16-1280x1376

Локо Сф посреща днес от 18:00 часа изпадналия Созопол в предпоследния кръг от Втора лига. При победа червено-черните ще си подпечатат поне участие в бараж за промоция. А за това може да им стигне и точка – в случай, че Монтана не победи Лудогорец II у дома. Локо има 4 точки аванс пред тима от „Огоста“, който е на 4- та позиция. Приоритет пред железничарите обаче е директната промоция. Президентът на Локо Иван Василев говори пред „Тема Спорт“ по повод битката за елита.

„Задължително е да победим Созопол, за да си гарантираме минимум участие на бараж. Разбира се, най-хубаво ще е да спечелим директна промоция. Иначе остават много въпросителни. Не смятам обаче, че сме фаворити за първото място. Само на хартия имаме по-лека програма от Ботев Враца, а да не забравяме и Царско село. Да, Ботев играе с Монтана в последния кръг, но за Монтана този мач може да е без значение, ако ние и Царско село спечелим този уикенд. Нека да видим какво ще стане“, каза Василев. Той не пожела да коментира в детайли съдийство- то и феърплея в първен- ството. „Всички виждате за какво става въпрос. Има си видеозаписи и репортажи, здравомислещите хора могат лесно да си направят изводите“, лаконичен бе Василев.

Бъдещето на Младен Додич начело на Локо Сф засега не е ясно. В случай, че железничарите не спечелят промоция, сърбинът по вся- ка вероятност ще напусне. „Ще седнем и ще разговаряме с него. Имаме още два мача, а ако отидем на бараж, ще станат три, така че нищо не се знае. Нека да свърши сезонът, ще обсъдим нещата с Додич и ще видим какво ще правим. Същото се отнася и за селекцията – нека да не слагаме каруцата пред коня“, добaви Василев.

„При промоция в елита ще играем на „Локомотив“. Осветлението е пожелателно, а не задължително. Надявам се, че ще поставим такова на нашия стадион, но сами разбирате, че няма как да се очакват чудеса на съоръжение, което е собственост на държавата. Ако намерим нужните финанси, ще поставим осветление. Що се отнася до участието в елита – ще се справим с парите, няма да има проблем. Разбира се, ще се простираме според чергата си, но в момента имаме спонсори, надявам се да дойдат и още при промоция, така че ще се справим с финансирането“, каза още Иван Василев.