БСП въвлече хората с увреждания в жестока политическа интрига? ГЕРБ отсече: Христов остава зам.-председател!

Протест пред парламента на жълтите павета (28)

Парламентът отхвърли проекторешението, внесено от БСП, за освобождаване на Емил Христов като заместник-председател на Народното събрание. От 189 гласували депутати 71 бяха „за“, а 118 гласуваха „против“, предаде бТВ.

Социалистите поискаха отстраняването на Христов заради недопускането в сградата на парламента на хора с увреждания. Този случай не трябваше да се използва за политически цели, заяви Емил Христов. Според него от БСП са „употребили” хората с увреждания за партийни цели. Действията на БСП спрямо Христов могат да се нарекат и политическа игра, в която бяха въвлечени нищо неподозиращите хора с увреждания, чиято позиция и ситуация бе използвана за удар по управляващите от страна на опозицията.

Той изложи хронологията на събитията от 18 април и заяви, че повече от час от БСП са крили от него, че има граждани, които не са допуснати в сградата на парламента. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че парламентарната му група стои твърдо зад Емил Христов. Според ГЕРБ скандалът цели да дискредитира Христов, правителството и управляващите.

„Народното събрание в лицето на Емил Христов направи груба грешка, като не допусна хората с увреждания в парламента – това показва бездушието на властта”, заяви зам. -председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев по време на дебатите.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.