Ето къде се хранят Първата дама и президента! Няма да повярвате какви гурме ястия си поръчват

Румен Радев

Румен Радев и съпругата му Десислава не хапват обикновени манджи, откакто станаха първа двойка на България. Бившият летец и половинката му рязко са променили вкусовите си предпочитания, влизайки на „Дондуков” 2, и вече ядат само кухня гурме. Това личи от вечерните им подвизи из луксозния столичен кв. „Бояна”, който обитават като президентско семейство в държавната резиденция.

Откакто се настаниха там преди година и половина, двамата не пропускат да обикалят реномираните местни заведения, за да опитват отбрани специалитети. За зла беда, всеки път предизвикват смут сред персонала и клиентелата.

Това се е случило и преди дни в боянския ресторант „Старата круша”, разкриват очевидци. Радев и Генерал Деси, както е по-известна втората му жена заради нрава си, създали невиждан хаос в заведението, след като пристигнали с обичайния си антураж от охрани и шофьори от НСО. Ресторантът бил буквално окупиран от гардовете на президентската двойка, които внимателно огледали помещението за ужас на всички, преди летецът и жена му да влязат вътре. След това се разбрало за какво е невижданата суматоха.

За случката съобщи във фейсбука си и бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров. „Румен Радев и Деса Мерцедеса вечерят в момента в ресторант „Старата круша“ в Бояна и са блокирали с охраната си целия периметър – пише Тодоров. – Добре де, защо е нужно да притесняваш хората дори когато вечерят. Човек, когато се храни, и змията не го закача. Досадното присъствие на тази нахална двойка може да съсипе всичко!”.

Това не е първият случай, в който държавният глава и половинката му шестват като звезди из Бояна, бягайки от манджите на готвачите в резиденцията си. Преди два месеца те бяха засечени в лъскав ресторант с преобладаваща баровска клиентела от Деси Цонева. Щерката на покойния Митко Цонев се похвали със снимка с държавния глава във фейсбук профила си. От нея става ясно, че Радев е предпочел да се храни във въпросното тузарско заведение, вместо да яде от манджите на служебните си готвачи във вила „Калина“. Ресторантът е на метри от резиденцията му в кв. „Бояна“ и обичайно е пълен с отбрана клиентела от бизнесмени и баровци от скъпия столичен квартал, предаде ПИК.