Само в 7DniSofia.bg

Делио Роси загатна за раздяла със „сините“!

Цска Левски Купа (61)

Треньорът на Левски Делио Роси намекна, че може и да не е начело на тима през следващия сезон. В момента сините са в серия от 4 поредни загуби в първенството. Кошмарната поредица не само свлече тима на четвърто място в класирането, но и го остави на 25 точки зад Лудогорец и 19 зад ЦСКА. Изоставането от Берое пък е четири пункта. Единственият шанс за трофей е спечелването на купата. В първия полуфинал сините биха с 2:0 вечния съперник, а реваншът е на 25 април.

„Когато започвах, знаех, че ще бъде трудно. Наясно бях, че ще има много работа. Тогава отборът бе на седмо място. Историята показва, че наистина сме далеч от първото и второто място. Трябва да завършим този шампионат и да се опитаме да направим най-
доброто за купата. Но важното е, когато приключим първенството, да видим откъде да започнем следващото. Аз със сигурност смятам, че има база, върху която да се работи през следващия шампионат. Държа на това и го мисля, независимо дали следващата година аз ще съм треньор или не. Защото за мен е основна грешка да се започва от началото всяка година и да се правят промени. Ако го правиш всяка година, дупката ще остава еднаква. Ние ще се опитаме да завършим първенството на трето място, мисля, че това е възможно. А след това ще видим по какъв начин ще продължим да запълваме дупката, която имаме. Тя може да се запълни, ако харчиш адски много пари и купуваш много добри играчи, или ако всяка година взимаш по двама-трима, които да повишават нивото на отбора. И така постепенно да се прави добър тим. Грешка е всяка година да се сменя отборът. Трябва да се започне следващият сезон с играчи, които са показали, че са на добро ниво, като се вземат и други. Защото на терена излизат играчите. Който има по-добри футболисти, той има и по-голяма възможност да спечели“, каза Роси след 0:1 от Лудогорец на „Герена“.
Италианецът разкри, че е наясно кои от настоящите играчи ще останат в състава.

„Според мен има доста хора, които трябва да продължат догодина. Но преди всичко Левски трябва да мисли всеки сезон да вкарва в тима и няколко младежи от школата. Иначе сега са мачовете, които дават представа какво ще става в бъдеще. В тези важни срещи
се виждат какви са футболистите. Дал съм вече списък на президента със състезателите, които заслужават да останат в отбора. Но за да се вземе окончателно решение, трябва да изчакаме края. Познавам много футболисти, които правят разлика тогава, когато мачовете нямат значение. Но добрите играчи трябва да правят разликата в мачове, които са много важни“, каза Роси.

„Тема спорт“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.