Срам! Бургас остана без професионален футбол. В София обаче отборите се увеличават

Марица-Пд-Нефтохимик-Бургас24-160x160

Четвъртият по големина град в България – Бургас, остана без отбор в професионалния футбол за следващия сезон. В събота Нефтохимик загуби от Черноморец Балчик (1:2) и на теория изпадна от Втора лига, а тим, който да влезе отдолу и да го замести, няма. Черноморец Бургас е в четвърта дивизия и гони промоция в Югоизточната Трета лига.

Това само затвърди тенденцията за сериозно отстъпление на морските клубове по отношение на професионалния футбол. Бърза справка на отборите в Първа и Втора лига показва, че София в момента разполага с цели 7 – пет в елита и 2 във втория ни ешелон. Общо Пловдив, Варна и Бургас имат 5. Реално честта на морето през сезон 2018/19 остава да брани само Черно море, тъй като Спартак Вн е без шанс за промоция във Втора лига. Нещо повече, лидер в Югозападната Трета лига е ФК Авиатор. Така от догодина отборите от столицата в професионалния футбол може и да станат 8.

Любопитното е, че при аматьорите може да изпаднат още два морски клуба – Созопол и Поморие, като първите са почти сигурни. Това още повече затвърждава отлива, като самия факт, че четвъртият по големина град у нас – Бургас, остава без професионален футбол, е красноречив! Отделно, очаква се градът да остане и без стадиона си „красавец“ – „Лазур“, на който в момента така или иначе не се играят мачове.

София – 7 професионални отбора

Първа лига – ЦСКА, Левски, Славия, Септември Сф, Витоша Б
Втора лига – Царско село, Локо София
Пловдив – 3 професионални отбора
Първа лига – Ботев Пд, Локо Пд
Втора лига – Марица Пд
Варна – 1 професионален отбор
Първа лига – Черно море
Бургас – 1 професионален отбор
Втора лига – Нефтохимик (вече изпаднал при аматьорите)

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.