Официално от БСП-София: Над 500! Обратното броене за Корнелия Нинова започна

7 Dni Sofia23.03.2024
payimage-620209

Над 500 социалисти от цялата страна учредиха движение „Бузлуджа“ в БСП, а начело на него застана председателят на БСП – София Иван Таков. Това се случи днес на среща в НДК на тема „За бъдещето на БСП и лявото“.  Събитието е организирано от Иван Таков и от столични социалисти, съобщиха от пресцентъра  на Градския съвет на БСП – София.

На срещата присъстваха президентът (2002-2012) Георги Първанов, евродепутатът Сергей Станишев, Ваня Григорова, Калоян Паргов, Кирил Добрев, Мая Манолова, Петър Мутафчиев, Георги Пирински, Георги Божинов, кметът на Дряново Трифон Панчев, бивши народни представители, партийни ръководители и членове от цялата страна.

В началото на срещата присъстващите запазиха минута мълчание в памет на жертвите на терористичния акт в руската столица Москва, както и в памет на вицепрезидента Ангел Марин, който почина на 18 март.

Нашата вяра, че лявото може и трябва да бъде възродено – това ни събра в новото ни движение „Бузлуджа“, заяви в заключителното си слово Иван Таков, който оглави новото движение в БСП. Като цели на движението Таков посочи възраждане на БСП и изграждане на силно обединено ляво.

Той предложи и пет конкретни задачи. Първата е в най-спешен порядък да бъде свикано заседание на Конгреса на БСП и връщане към уставните норми – обективно и безпристрастно, заяви Таков. Втората ни задача е след провеждане на избори, БСП да има ново ръководство с ясно разписана и одобрена от членовете програма за градивни действия по възстановяване на диалога вътре в партията.

Третата е да предприемем конкретни стъпки за обединение на левите личности и левите организации в страната, ползващи се с високо обществено доверие и авторитет. Четвъртата ни задача е да включим отново местните структури при подбора и одобрението на другарите, които ще представляват БСП на изборни длъжности, каза още Таков. Като пета задача пред движението, той открои активност в организационната дейност при подготовката на предстоящите избори.

Таков посочи, че се очертава много работа пред движението и заяви, че е наясно, че поставените цели са смели.

„Нека да си поставяме високи цели и да работим за тях, за да може да постигаме успехи. Сега ни чака много и отговорна партийна работа в името на БСП и на лявото в България“, каза още Иван Таков, цитиран в съобщението.

Сред темите на срещата бяха как БСП да отговори на съвременните идейни търсения и реални очаквания на хората, как партията да стане фактор за единение на левите формации и как повече избиратели да я подкрепят.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории