Тази ли ни продава морал по телевизията!? Изтекоха грозни факти за Цветанка Ризова

7 Dni Sofia16.03.2024
цветанка ризова

Системен нарушител на пътния правилник и редовен „клиент“ на КАТ е Цветанка Ризова. Оказва се, че журналистката е натрупала куп неплатени глоби. Най-честото ѝ нарушение е, че кара автомобила си без винетка.

В рамките на няколко месеца тя е била хващана 3 пъти от служители на реда и глобявана по 70 лева именно заради липса на винетка. Не е ясно защо водещата на „Лице в лице“ не е заплатила задълженията си към държавата и продължава да ги просрочва, при условие че сумата е символична за нея, особено на фона на заплатата, която тя получава всеки месец от телевизията. Още по-странно е, че предпочита да бъде глобявана, вместо просто да си купи годишна винетка от най-близката бензиностация, която струва само 87 лева.

Отделно Ризова редовно гази и правилата за паркиране. В столичния квартал „Лозенец“, където от години тв водещата обитава луксозен апартамент, са пропищели от нея.

>Непрестанно нейни съкварталци снимат черния ѝ джип възкачен върху тротоари, тревни площи и забранени за паркиране участъци. Журналистката редовно запушвала други автомобили, входни врати, гаражи, зарязвала возилото си където ѝ падне и не се съобразявала с никого, възмущават се нейни комшии.

„Ето така паркира една публична личност – Цветанка Ризова, защото, видиш ли, нямало къде да паркира, та запушва два входа – на подземен гараж и на наземни. Бариерата на наземните я бях вдигнала, че излизам. Явно малко им плащат – 1,50 за зелена зона е скъпа работа или им закърняват крайниците от стоене, та 20 метра да минат са много“, пише преди време съседка на телевезионерката във фейсбук група за оплаквания. Други потребители в мрежата признават в коментарите под публикацията, че на водещата не ѝ е за първи път да не спазва законите на пътя.

Дори преди няколко години я снимали да кара в насрещното на еднопосочна улица, а тя съвсем спокойно обяснила, че това не било голям проблем. Младата майка Нина Николова пък сигнализира неотдавна, че Ризова през май месец без малко да я отнесе с двете ѝ деца, докато пресичали на столичната улица „Милин камък“, защото шофирала, говорейки по телефона в ръката си. Очевидно журналистката е сериен джигит, но в същото време не се притеснява да управлява изключително мощен автомобил. Макар да е миньонче с тегло 40 килограма, Цветанка сяда уверено зад волана на черен джип „Фолксваген“ за десетки хиляди левове. Преди години тя се движеше из софийските улици с далеч по-скромни и миниатюрни дамски автомобили, но в последно време залага на все по-мощни зверове на четири гуми, пише „Ретро“.

Суетната тв звезда не е фен на градския транспорт, но не ползва и личен шофьор, макар уменията ѝ във въртенето на волана да са под въпрос. Единствено разчитала на половинката си Красимир Недев да я отменя, когато пътували извън столицата. От няколко години Ризова живее на семейни начала с известния столичен адвокат.