„Деца на времето“ кацнаха в столичен мол и доведоха Холивуд в София

7 Dni Sofia20.02.2024
2

Бляскава церемония беляза снощи премиерата на първия епизод на новия сезон на обичания български детски сериал „Деца на времето“. В изискана обстановка и сред „много Холивуд“, десетки фенове на сериала видяха първи встъпителната серия на Сезон II.

Това е първия подобен проект, създаден за деца, в който участват предимно… деца. Затова и на червения килим бяха само деца! С пуканки в ръка и блясък в очите, че скоро БНТ пуска продължението на сериала за мечтатели и приключенци.

Най-малкият участник е Митко, само на 4 години в първия сезон. Но за сметка на това с тежка задача в сериала – да опази тайната на своя баща, който създава „машина на времето“. Чрез тази машина децата се отвеждат на различни приключения в историята. А пък във втори сезон се очаква да стигнат и до Титаник.

Всъщност бащата на Митко е добре познат на зрителите – актьорът Антон Порязов. Възпитаникът на мастър Стефан Данаилов подтиска егото си на секс-символ в родното кино, за да бъде… просто баща. „Удивен съм от хлапетата! Отдавна не сте гледали сериал, в който главните герои са… деца. Наистина дадоха всичко от себе си по време на снимките и съм сигурен, че ще останете впечатлени от телевизионното им присъствие. Те са истински герои“, сподели на премиерата Антон Порязов.

Режисьор на първи сезон е Дико Бучуков, а на втори – Сергей Василев, това споделя продуцентката и сценарист на сериала Силвия Васева:

„Създаването на кино за деца е изключително предизвикателно, защото трябва да се намери баланс между образование и забавление. Трябва филмите да бъдат достъпни за деца с различни нива на възприятие и разбиране. Децата учат много от това, което виждат на екран, затова е отговорност към нас сценаристите и продуцентите да провокираме децата и да им даваме примери с модели на поведение. Много е важно детските филми да са подходящи и за родителите на децата, за да могат заедно да гледат и обсъждат филмите. Много са важни иновативните и специални ефекти, филмите трябва да стимулират и въображението и критичното мислене на младата аудитория.“

Нови и изненадващи обрати обещава втория сезон, както и усъвършенстваната машина на времето. Повечето от актьорите в сериала са именно деца и те се обучават в школа, създадена от Силвия Васева:

„Развитието на актьорски умения в ранна детска възраст е важно, защото така децата добиват самочувствие да се изразяват, да имат комуникативни умения, също така емпатия, изразяване на чувства, разбиране на другия. Това е изключително важно за личностното развитие на всяко едно дете.“

След премиерата мнозина от главните герои раздадоха десетки афтографи. Тези пък, които са още малки и не могат да се разписват, раздадоха усмивки. Но всички си тръгнаха щастливи, защото „Деца на времето“ идват!


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории