Протест в София, заради убития на пешеходна пътека 15-годишен Филип

payimage-599107.jpg_3266499856476048558_big_5879022420413666902_big

В центъра на столицата ще се проведе протест, след като съдът пусна 37-годишния Петър Тодоров, обвиняем за смъртта на на 15-годишния Филип Арсов.

Роднините, близките и приятелите на момчето възнамеряват да блокират кръстовището на улиците „Гурко“ и „Шишман“, където тийнейджърът беше пометен от кола през септември миналата година.

Припомняме ви, че вчера Софийският градски съд промени мярката за неотклонение на Петър Тодоров с „домашен арест“. Той е обвинен в причиняване на смърт, след умишлено нарушаване на правилата за движение. При ограничение от 30 километра в час Тодоров се е движел с 88 километра в час. Той е управлявал колата си и пиян, с 2,2 промила алкохол в кръвта.

Родителите на прегазения младеж са категорични, че съдебната система работи за комфорта на престъпниците.

„Научихме съвсем случайно за освобождаването на обвиняемия. Адвокатът ни уведоми, че е разбрал, че обвиняемият е пуснат не от вчера, а от началото на месеца. Съдебното заседание е било на 1 февруари. Съдия по заседанието е бил Виктор Чаушев, а прокурор Мария Стоянова. Тъй като ние не сме страна по тези производства, научихме много по-късно, нямаме мотивите, не знаем защо този човек е освободен под домашен арест“, обясни по БНТ Красимир Арсов, баща на Филип.

„Искането на обвиняемия е стигнало да правилния съдия и съдията го пуска вкъщи, в домашния си комфорт“, категорична пък бе майката на убитото момче.

„Съдебното производство не е приключило, но гледайки как функционира нашата съдебна система е възможно обвиняемият да повлияе на съдебния процес“, добави опечаленият баща.

Красимир Арсов разказа още, че негов близък, веднага след опелото на сина му го е уведомил, че има информация, че бащата на обвиняемия вече е платил и ще го пуснат.

„Аз му казах, че е абсурдно, но очевидно не е. Съдебната ни система, след вчера се убедих, не работи за справедливостта, а за да престъпниците се чувстват комфортно“, настоя той.