И Денков в чакалнята на Мария Габриел, вижда се като вице след Ротацията, но с надежда за външен

николай денков

След ротацията се виждам като вицепремиер. Оттам нататък – ще видим, предстоят преговори. Да, имам доверие на г-жа Габриел. Тя е човек, който има тези европейски ценности, които аз споделям. Имаме общи цели. Разбира се, политическата среда е доста трудна. Както виждате политическата среда е доста трудна, така че всеки от нас трябва да се справя с това, че имаме много сложна конструкция, която трябва да взима решения. Това отговори премиерът акад. Николай Денков на въпрос къде се вижда след ротацията. Той присъства на церемонията по откриването най-дългия и модерен пътен тунел в у нас – „Железница“. 

„Очаквам, като се върне от чужбина, Мария Габриел да даде знак кога е готова за разговори. Не сме се разбрали още по въпроса кой ще бъде външен министър“, допълни той.

За да можем да се справим, трябва коректно всеки път да се гледа кое зависи от законодателната власт, кое от изпълнителната и кое от различните регулатори. Много често виждаме смесване на функции и вземане на решения по не най-правилния начин“, заяви Денков.

Той коментира и критиките на президента Румен Радев към работата на правителството и сглобката.

„Това, че президенството има някакви аспирации към взимането на решения, е проблем на институцията. Има разпределение на власт. Това, което често виждаме, е желание да се атакуват институции, които си изпълняват задълженията точно така, както са записани в Конституцията“, каза още премиерът.