Денков се скри като мишка от земеделците! Заляха пред него с мляко, плашат го за утре

Национален земеделски протест

Приключи протестът на земеделските производители, които не участваха в подписаното вчера споразумение. Организаторите заявиха, че от утре протестите продължават по места.

Във вторник са блокирани 25 точки в страната, а в сряда ще бъдат блокирани 27.

Движението по бул. „Цар Освободител“ и бул. „Дондуков“ е възстановено.

Няколкостотин представители на 26 земеделски организации настояваха за оставката на министъра на земеделието Кирил Вътев. Протестиращите не успяха да се срещнат с премиера.

Денков е отказал срещата, заяви Венцислав Върбанов от Асоциацията на земеделските производители в България и Димитър Зоров от Асоциацията на млекопреработвателите в България, които са внесли в деловодството на Министерския съвет декларация с искането на протестиращите. Двамата показаха входящия ѝ номер и уточниха, че не им е даден никакъв срок, в който ще получат отговор от страна на правителството.

Върбанов и Зоров заявиха, че протестите ще продължат, докато такава среща не бъде направена и земеделските производители не постигнат своите искания.

Междувременно пет земеделски организации представиха отделно от всички останали исканията си и предупредиха, че ако не бъдат изпълнени, ще продължат протестните си действия. Днес те разляха десетки литри мляко пред Министерски съвет.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории