Изключените от „Възраждане“ сензационно: Дясната ръка на Копейкин искаше да е… Борис Бонев

1

Тримата изключени от ПГ на „Възраждане“, които вече са независими, не знаят как точно ще гласуват ротацията, но по-скоро са против това правителство, става ясно от твърденията на депутата Николай Дренчев. Пропъдените остават в парламента като независими. Роенето обаче повдига въпроси и за новото мнозинство и цената на „златния пръст“ в 49-то Народно събрание, особено на фона на предстоящата ротация.

На въпрос как ще гласуват, Дренчев отговори: „Не мога да кажа. За мен ротацията е една голяма загадка. Нещата там са много преплетени.“ Вероятно ще гласуват против ротацията. Вероятно нови избори обаче няма да разместят политическата конюнктура. Хем им се искало нови избори да доведат до нормалност, но пък нови избори биха затвърдили статуквото. Затова и тримата депутати, които вече са независими, щели да мислят до последния момент.

Бившите възрожденци, сега независими депутати, дадоха пресконференция в БТА, където изложиха възгледите си за бъдещата си работа, както и гледната си точка за случилото се миналата седмица след като общинските съветници в СОС подкрепиха кандидатурата на ПП/ДБ/СС за председател.

Работата в парламента не е мечтата на живота ми, обяви Николай Дренчев, който е от първите съратници и един от основателите на ПП „Възраждане“. В своя избирателен район срещнал подкрепа и разбрал, че хората гласували за „Възраждане“, защото харесали него.

Разбрал още, че много врати били затворени пред избирателите заради екстремистката реторика на партията. Не обвиняваме Костадин Костадинов, неговата царска корона е тежка, каза Дренчев. За него лидерът на партията е направил грешка с изключването на тримата депутати.

В политиката, ако не си обичан, трябва да продължиш напред, а на сила хубост не става, обобщи Николай Дренчев. Иначе тримата депутати няма да си търсят правата по съдебен път. Изборът на председател на СОС е щял да се случи с или без гласовете на общинските съветници от „Възраждане“, според Николай Дренчев.

Севдалина Петрова е номинация на Деян Николов, затова би било редно, по думите на Дренчев, и той да присъства на пресконференцията, а и Костадин Костадинов като отговорен за предателите.

Той постави въпроса каква опозиция е „Възраждане“ – на нож с всички или конструктивна. А проблемът с Деян Николов тръгнал оттам, че не му се получил образа на възрожденския Борис Бонев.

Загърбвам „Възраждане“ с чисто сърце, сподели още Николай Дренчев. В момента гледам право напред, допълни той.

Красимир Гълъбов, вече независим общински съветник в СОС, изтъкна колко са се борили за каузата „Възраждане“ дори и с цената на физически атаки. Не влизаме в договорки, в някакви математики , за да сме мнозинство, посочи той. Идеята било чисто технически да се подкрепи кандидатът на ПП-ДБ-СС, за да заработи общината. Иначе всичко тъне в безредие, смята Гълъбов, а попита за кого е изгодно това безвремие – неговият отговор е – изгодно е именно на ГЕРБ. Точно това не е приемливо за общинските съветници от „Възраждане“.

Той отрече подкрепата им да е купена. Не може СОС да се води към нови избори, категоричен бе Гълъбов. Именно към това тласкал Деян Николов и то заедно с други групи в СОС. Не се отричаме от това, което сме дали на партията, каза съветникът.