Само в 7DniSofia.bg

Явно му е бръкнала в гърлото! Терзиев нападна грозно Ваня Григорова, че лъже като стар ром

1

„Дезинформацията няма място в София“. Това написа в страницата си във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев.
Повод за поста му в социалните мрежи е интервю на Ваня Григорова за БТВ, в което тя обясни, че „Има редица сигнали за нередности. Това не е битка за кметския стол, а за честни избори. Разликата между мен и Терзиев е минимална. В резултатите от изборите пише, че няма сигнали от секционните комисии за проблеми по време на изборния ден. Това не е така. Има 400 подадени сигнала“, както и няколко твърдени свързани със заплатите в градския транспорт и заплащането на служителите в Столична община.

„Ще обърна внимание само на топ 3 фрапантни неистини от Ваня Григорова в национален ефир, продължава поста си Терзиев“:

1. Вие сте общински съветник за първи път, но това не оправдава разпространяването на неверни факти, игра със страховете на хората, както и да противопоставяте работещите в различни сектори.
-заплатите за транспорт се вписват в икономическата рамка, която е отделен документ, който предстои да внесем и също да мине през обществено обсъждане.
– без култура няма национална идентичност. Повишихме средствата за култура, за да стимулираме българския талант.
– заплатите в цялата Столична община са ниски не от днес. Увеличението им не е въпрос на желание, а на възможности. За да променим това, работим за реформа и стабилизиране на икономическите показатели на София и нейните дружества.

2. Припомням ви, че на последните избори се брояха бюлетините в урните. Защото машините станаха принтери. Внушенията за 15 „липсващи“ флашки и влиянието им върху изборния резултат не са верни.

3. Българският съд е независим. Нека се придържаме към правото, не към политическия пиар.
„Форма на неуважение към съда е да се коментират действия по делото или твърдения извън контекст. Това може да бъде разтълкувано като оказване на натиск. Ние се доверяваме на процеса и независимостта на съда.
Доверието в изборния процес претърпя достатъчно удари. Не го задушавайте с още неистини.

Работещите хора изпитват трудности отдавна. Не им го правете още по-сложно като ги противопоставяте едни срещу други.
Ние търсим решения.
Вие какво правите“?, приключва обръщението си към Григорова във Фейсбук Терзиев.