Стилиян Петров – кандидат за евродепутат на ГЕРБ!? Ами като нямаше жителство за кмет на София…

1

Супер е, че не намериха софийското жителство на Стилиян Петров, за да го издигнат за кмет на София. Бойко Борисов си го беше харесал и дори договорил. Малката подробност, но за сметка на това огромен проблем, се оказа отседналостта на легендарния ни състезател. Още си се водел в Монтана…

В избори като тези за кмет на София Стенли беше обречен. Нито има политически опит, нито някакъв управленски. Да не говорим, че от извадените от Васил Терзиев милиони, поне един щеше да отидае за омаскаряването на Стилиян.

За сметка на това сега ГЕРБ си има готов евродепутат! Звучи странно, но на ГЕРБ това му трябва днес. И в София, и в България. Но най-вече в столицата, където софиянци се умориха от познати до болка лица в листите. Трябва им нещо различно, нещо мотивиращо. Нещо, което да ги извади от летаргията, да ги накара да скочат в обувките и да отидат да гласуват.

След провала на Васил Терзиев, София няма да гласува за подобен типаж, дори Илон Мъск да домъкнат ПеПерастите. Никола Минчев има същото комсомолско излъчване като Васил Терзиев, БСП ще сервират и те нещо подобно. Стига Нинова да си удържи на думата, че няма да бяга в Брюксел.

Андрей Новаков и Андрей Ковачев свършиха доста работа за България в европарламента. Новаков от година на практика е в кампания, влезе дори в казармата за запълни PR-вакума. Но да очакваш двамата да изтеглят ГЕРБ в евроизборите е прибързано. Да, ще оберат твърдия вот. Вярно е, че при мижавият интерес за гласуване през юни, това ще е огромен бонус за ГЕРБ, тъй като този Хард-вот гарантира победа над Харвард. Но в политиката сервирането на още веднъж от същото не носи радост като в кръчмата, когато за трети път ти донесат малката ракия.

На ГЕРБ ще му е нужна друга ракия на евровота. И това може да е Стилиян Петров. Апропо, със своята история той се вписва повече като евродепутат, отколкото като сянка на Димитър Бербатов в БФС. Стенли е гражданин на Европа, известен е с благотворителните си инициативи, има прекрасно семейство, позитивен, мисленето му надскача това между двата тъча. Стилиян е нещо, от което се нуждаят като пример както България, така и Европа. За самия него и амбициите му е по-добре да е един мандат евродепутат, вместо да бута пореден мандат като опорен халф на Бербатов.

А и щом веднъж даде съгласие да го издигнат за кмет на София, защо да не склони и за евродепутат?