Предупредиха Терзиев: Или спираш със „Спаси София“, или отивате на избори и там няма да хванеш и 23-ма

7 Dni Sofia25.01.2024
1

Преговорите за избор на председател на Столичния общински съвет трябва да се водят от кмета на София Васил Терзиев. Това смята бившият председател на СОС Владимир Кисьов. „Той е най-заинтересован да има общински съвет. Трябва да се освободи от зависимостта на „Спаси София”, смята той.

Кисьов определи ситуацията в СОС като „пълна безотговорност, безхаберие и хаотичност”. „Такова нещо историята в България не познава. Не за първи път се случва партията с най-голямо мнозинство да не може да излъчи председател, но никога не се е случвало кмет да не участва и да не може да си осигури механизма за работа”, посочи той.

Кисьов критикува предложенията на „Спаси София” за председател. „Бонев беше водещата личност в преговорите. Той е човек, който заявява, че няма да работи с 1/3 от общинските съветници. Това значи, че не мисли за София, а за себе си. Как никой не предложи единствения, който познава София и може да бъде водеща и обединяваща личност – Вили Лилков, и да се приключи тази сага”, каза още той.

Бившият председател на СОС призова Терзиев да влезе в ролята си и да води разговорите. „Ако се стигне до нови избори, от „Продължаваме Промяната” трябва да са сигурни, че няма да имат 23-ма съветници, след като не могат да си осигурят мнозинство сега”, е мнението му.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории