Васил Терзиев прежълтя: Страх ме е от сглобка, но ще се намери решение от друг човек

7 Dni Sofia25.01.2024
payimage-613367

„Близо сме, но трябва още малко нагласяне и отстъпление от някои страни“ – така накратко кметът на София Васил Терзиев коментира патовата ситуация с избора на председател на Столичния общински съвет.

По-рано днес общинските съветници направиха нов, седми неуспешен опит да се разберат кой да оглави СОС. След това те се събраха на среща, на която са се разбрали да спре издигането на партийни кандидатури от няколко групи. Цветомир Петров – новата номинация за шеф на СОС, разказа, че от ИТН са се отказали.

На въпрос дали ИТН са бламирали днешния консенсус Терзиев отговори: „Не бих казал, че някой е бламирал каквото и да е. Един естествен процес на сближаване на много далечни позиции. За да се случи нещо хубаво трябва да има много широко обединение, тъй като всеки един от участниците го е страх да не бъде обвинен, че участва в сглобка“.

Терзиев потвърди, че все още се обсъжда варианта за временен председател, за да може да се сформират комисиите и да се приеме бюджета. Той разказа, че през последните седмици Карлос Контрера от ВМРО е заел водеща роля в опитите да се намери решение.