Само в 7DniSofia.bg

СКАНДАЛЪТ Е ОГРОМЕН! Арестуваха инструктор във ФК Лудогорец за аферата с 500-те кила кокаин

payimage-479094

Ирландските власти повдигнаха обвинение на двама от моряците на кораба „Верила“ за трафик на конфискувания от плавателния съд половин тон кокаин на стойност над 20 милиона евро. Според вестник Irish Times обвинените са Камен Петков, на 35 години и Николай Пенчев, на 32 години.

Справка в българските служби е показала, че един от тях е фитнес инструктура на ФК „Лудогорец“ Николай Пенчев, съобщи Breaking.bg. Първоначално името на другия обвинен Камен Петков е било свързано с бивш депутат от 41-то Народно събрание, но по-късно станало ясно, че става дума за друг човек със същото име, който е главен механик на  „Верила“.

Другият обвинен за кокаина е фитнес инструктурът на футболния клуб „Лудогорец“ Николай Пенчев, написан в ирландските медии като Никола. През 2017 година става европейски шампион по културизъм за младежи. Той е състезател на клуб „Гладиатор“, който партнира на „Лудогорец“.

Корабът „Верила“ е собственост на Български морски флот – БМФ, приватизиран и ръководен от братята Кирил и Георги Домусчиеви. Двамата са собственици на „Лудогорец“, когото направиха „хегемон“ в българското футболно първенство с поредица от над 10 поредни титли.

Корабът „Верила“ е спрян в ирландското пристанище по сигнал от задокеанска специална служба. Сигналът е за това, че най-вероятно става дума за „бартер“- кокаин срещу хапчета амфетамини, произвеждани в България, твърдят запознати.

Пътят на дрогата е от изток на запад, докато кокаинът се транспортира в обратна посока.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории