19-12-2! Това означава 85% сигурност за ЦСКА и Дюкенс Назон

ЦСКА

Нападателят на ЦСКА Дюкенс Назон – е чужденецът в българското първенство с най-много голове. Той има впечатляващите 19 гола в efbet лига през 2023 година, като те са вкарани за 12 победи и 2 равенства, тоест вкара ли Назон, успехът на „червените“ е на 85% сигурен.

Освен това нападателят има и два гола за Хаити – при победата с 4:0 над Монтсерат и 2:1 срещу Катар.

Бразилският нападател на Левски – Рикардиньо – е с 16 гола, като 14 от тях са за първенство, а останалите два са срещу Дунав за Купата на България. Звездата на Ботев Пловдив – Антоан Бароан, който дълго време бе низвергнат и не играеше – има 12 гола за първенство и нито един в другите турнири.

Феноменален сезон прави продаденият от Лудогорец на Брюж за рекордните 8 милиона евро Игор Тиаго. През първата част от годината бразилецът наниза 12 гола за Лудогорец за първенство и вкара по веднъж в двата двубоя с Андерлехт при драматичното отпадане с дузпи.

За Брюж Тиаго се разписа 6 пъти в първенство и още толкова в евротурнирите, включително и две попадения срещу Бешикташ. С двете му попадения за Купата на Белгия, головете на бразилеца през годината удрят 28, пише „Мач Телеграф“.