Само в 7DniSofia.bg

Сезираха прокуратурата! Искат затвор за областната Вяра Тодева, която нареди нарязването на МОЧА

7 Dni Sofia26.12.2023
payimage-609217

БСП ще продължи със законови действия да брани Паметника на Съветската армия. Сезирайки главния прокурор, „червените“ ще разчитат и на действията на прокуратурата. Това, което е извършил областният управител на София Вяра Тодева, е нарушение по смисъла на Наказателния кодекс и наказанието за такова деяние е затвор.

Това заяви пред News.bg депутатът от парламентарната група на „БСП за България“ Ирена Анастасова за демонтажа на Паметника на съветската армия.

Софийската градска организация на БСП пък сезирали РДНСК за всички нередности около демонтажа на Паметника на Съветската армия. Още от първия ден социалистите констатирали, че действията на монумента са незаконни. Областният управител на София Вяра Тодева пък бягала като от чума, вместо да покаже документите дали демонтажът на паметника е законен.

БСП ще се надява и на провеждането на референдум на местно ниво за МОЧА. Докато се направи референдум по темата, паметникът ще бъде сравнен със земята, но силно се надявам правдата да възтържествува и който е виновен да си получи наказанието, надява се Анастасова. И се закани – БСП няма да спре битката, а ще я продължи.
Според Анастасова ПП-ДБ са едни съвременни вандали с фашизоидни прояви, защото основна характеристика на фашизма е горене на книги, бутане на паметници, потъпкване на чуждо мнение, налагане на диктатура. „Всичко това се вижда в действията на „Продължаваме промяната“. Много съжалявам, че в тази политическа формация има много млади хора, които претендираха за образованост и култура, но нищо такова до момента не демонстрират, а демонстрират нетърпимост към чуждото мнение и демократична култура. Наистина това са съвременните варвари в България“, категорична бе Анастасова.

 


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории