Бойко: Ако призова открито да се гласува за Ваня, в ГЕРБ ще се съберат да ме свалят! От какво те е страх, бе, Василе?

payimage-604199

„Имаме решение на партията да не подкрепяме БСП. На конгрес. Ако ги призова открито гласуват, това е против устава и решението на партията, ще се съберат партийците и ще ме свалят.“ Това обяви в Плевен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той иронизира и поведението на кандидата за кмет на столицата от ПП-ДБ Васил Терзиев. И подчерта, че са се борили с бившата комуниститическа партия. Те вместо да издигнат кандидат, който предложих, ние да го подкрепим, тази сглобка да стане група, която да управлява 4 г., казаха „Не“. Резултатите са тези“, каза още Борисов. Но призна, че предпочита държавна собственост пред ДС, оплака се обаче от троловете на ПП-ДБ.

„Скрил от дебат с Ваня Григорова. Защо се е скрил? Значи се страхува. От какво се страхува?“, попита Борисов пред кандидатите за кметове на ГЕРБ в Плевенско, които отиват на втори тур тази неделя. Според него сглобката се е разпаднала, но това, което следва също е страшно и не им се иска да си го признаят. Дори смята, че Кирил Петков е трябвало да е с него в Плевен, за да са заедно след като ПП-ДБ нямат балотаж. И даде пример, където двете формации сега е могло да са заедно като например в София зад Терзиев, в Габрово срещу кандидата на „Възраждане“.

„В Пловдив се биеме. Но където не – се подкрепяме. В Разград не сме, тогава ние подкрепяме. Това е нормална сглобка, в цивилизования свят се казва коалиция“, обясни той отношенията в коалицията.

Борисов е гневен, че има решения на МС, които не са съгласувани – Мария Габриел била цяла седмица в САЩ, а те не се чували 2 седмици по телефон, мейл или адрес. Не ни липсва. Те си говорят само с ДПС. С мен и моята партия не си говорят“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Сглобката последните две седмици тотално се счупи. Със спирането на „Хемус“ вчера заедно с пътя Велико Търново-Русе и Монтана-Видин, няма как да се приеме бюджет. Всички кметове, зад които стоя, са обещали тази инфраструктура да я има. Празни обещания не даваме“, повтори той тезата, която по-рано защити и край Ловеч.