Провалени министри и червени баби обявяват утре в София движението на Румен Радев

7 Dni Sofia03.09.2023
весела лечева

Политици, бивши министри на Румен Радев, журналисти и спортисти обявяват инициатива за запазване на националния празник Трети март – Ден на освобождението на България от османско иго. Събитието ще е утре, 4 септември, от 11,30 часа в пресклуба на БТА и ще постави старт на движението, зад което на практика стои президентът.

Сред инициаторите ще са червената професорка Искра Баева, проваленият спортен министър Весела Лечева, евродепутатът Петър Витанов и бившият апологет на Бойко Борисов – боксьорът Тервел Пулев.

Припомняме, движението беше анонсирано от президента Румен Радев. „Днес казваме “не” на подмяната и скандалите, чрез които се прокарва проект за похищение на Конституцията. Той предвижда България да се управлява от политици, за които българското гражданство е подробност. Народното движение няма да допусне 3 март да бъде заличен, националната ни памет – изтрита, а българската държавност – разградена“, каза още Радев от връх  „Свети Никола“  в скандална реч за 146-ата годишнина от Шипченската епопея.