Киро размаха пръст на Радев: Да си успокои нервите! България е парламентарна република

кирил-петков-1280x709

Връщаме силата на парламентарната република по начин, по който е вписан в Конституцията. Това заяви в парламента съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

„Моето желание е това правителство да бъде за четири години, през които България да стане една нормална европейска държава – част от Шенген, от еврозоната, с нормално правосъдие и ние в парламента имаме огромен ангажимент да подкрепим това правителство в неговото управление със законодателните реформи, които всеки един от нас е обещавал пред своите избиратели“, добави Петков.

На въпрос какво мисли за мнението на президента Румен Радев преди началото на днешното извънредно заседание на парламента, бившият премиер сподели, че не е хубаво човек да се изнервя, предава novini.bg.

Не е хубаво човек да се изнервя при такива събития, особено когато сме във време на война в Европа. Според мен нервите трябва да бъдат успокоени – има закони, има Конституция, имаме план, имаме програма… България се връща в парламентарната република, допълни още Петков.

По думите му акад. Денков е достатъчно уравновесен човек, който не се изнервя и който може да води диалог с президента на институционално ниво.

Кирил Петков увери, че всеки един от министрите разполага със своя график за това какво трябва да бъде направено и подчерта, че от ПП-ДБ ще отстояват реформите, които са задали в предизборната си кампания.