Само в 7DniSofia.bg

Срам и позор! Директорът, играл кючек в училище: Не се срамувам

direktorat-igral-kyuchek-uchilishte-ne-548

Не се срамувам от кючека, заяви за 24 часа директорът на СОУ „Христо Ботев“ Брусарци Асен Арсенов. Подадох жалба в прокуратурата. Искам да няма дискриминация. Ние приобщаваме ромските деца към школото. От 183 ученици 81 процента са ромчета. Направих го от солидарност. Явно имам врагове или просто зложелатели се възползват от случая. Тук се говори, че ще ме уволнят, а нашето училище е добро, имаме възпитаници, които ходят по състезания и получават награди. На 7 април чествахме празника на ромите. Децата бяха в приповдигнато настроение. Питаха ме Господине, може ли кючек? И аз им разреших. В голямото междучасие в коридора танцувахме. Не сме се крили. Има 43 камери, бяхме поставили микрофони за музиката. Започнахме с Химна на Република България. Имахме тържество, на което присъстваха родителите. Подадох жалба срещу мъжа, който е пуснал видеоклипа.Прочетох какви ли не коментари, които са обида към всички учители. Някой пише: „Дайте им по 5000 лева заплати на учителите, а другите ще мизерстват.“, възмущава се директорът, който казва че ромчетата почитат кючека, този танц е в краъват им. Подхожда на ромския празник.

Видеоклипът с директора на училище в Монтанско скандализира социалната мрежа.

В интернет пространството се завъртяха кадри, на които Асен Арсенов играе кючек пред портрета на светите братя Кирил и Методий. За части от секундата се вижда и портретът на Ботев. На видеото се вижда как директорът на Средно училище „Христо Ботев“ в Брусарци си партнира с ученичка, като видимо не се притеснява от това.

Докато Арсенов се забавлява в коридора на училището съученици на момичето ги снимат. По-късно клипът тръгва и в Ютюб и така се разгаря скандалът.