Само в 7DniSofia.bg

ШОК! Емили Тротинетката направи признание от ареста

860134

Емили Тротинетката, чието име по лична карта е Даниел Йорданов, повече нямало да се снима в клипове. Това се е зарекла тя пред адвокатката си Анелия Райчева при последната им среща в ареста.

“Емили е категорична, че е била подведена. Каза ми: Ако знаех, че ще има такъв отзвук видеото с вързаното момче и ще се стигне дотук, никога нямаше да се съглася. Уж всичко беше за забавление, а какво стана”, разкрива Райчева пред „24 часа“.

Емили, Петко Караилиев-Чеченеца и Тодор Чалъков-Куката бяха задържани на 5 април – два дни след като в пловдивски мол снимаха видео, в което се гаврят с 20-годишно момче, вързано на каишка като куче, и му подхвърлят различни предмети. Повдигнатото обвинение е за хулиганство и по закон тримата трябвало да излязат в ареста след 2 месеца, т. е. на 5 юни.“Даниел Йорданов не се чувства добре психически, опитвам се да му вдъхна кураж”, казва още адвокат Райчева.

На 13 април Емили Тротинетката обяви пред окръжните магистрати, че е направила два опита за самоубийство в ареста – опитала да се обеси с чаршаф, но той се отвързал и тя паднала, после – да пререже вените си при излизането на каре. Тогава адвокатката обясни, че е научила това като всички в съдебната зала. А запознати с условията в ареста обясниха, че там няма къде да се завърже чаршаф. Не е говорил за нови опити за самоубийство и при последната им среща.

От ръководството на местата за лишаване от свобода също отрекоха изобщо да е постъпвал сигнал, че се е опитвала да се самоубие.

Пред съда Тошо Куката твърдеше, че момчето от клипа – Денислав Димитров, само е искало да участва във видеото и дори е молило за това. А адвокатът на Чеченеца Стефан Паров показа друг клип, в който Денислав язди клиента му. Момчето е със специални образователни потребности. Твърди се, че искало да стане известно като Емили Тротинетката, Чеченеца и Куката, които имат славата на инфлуенсъри.

Даниел Йорданов е с чисто съдебно минало и вероятно ще се размине с условна присъда. Куката и Чеченеца са осъждани, но вече реабилитирани.