Само в 7DniSofia.bg

Скандално! СГС погали двама от обвиняемите по случая Nexo, намали гаранциите им в пъти

съд

Софийският градски съд измени взетите от прокуратурата парични гаранции от по 1 милион лева на двамата обвинени по случая „Nexo“ и ги намали на 150 000 лв. за Траян Николов и 100 000 лв. за Калин Методиев, предава Блиц.

Съдът прие, че e налице обосновано предположение те да са съпричастни към част от обема от обвиненията, които са им предявени. Налице са доказателства за създаване на организирана престъпна група с цел извършване на данъчни престъпления и престъпления, свързани с изпиране на пари.

Съдът не намира обаче доказателства, че тази организирана престъпна група е целяла извършване на финансови сделки, без съответно разрешение, както и престъпления, свързани с манипулиране на компютърни данни.

Съдът потвърди наложената забрана на двамата да напускат страната, защото има опасност да се укрият, а Траян Николов може да извърши и престъпление.

Заради престоя на делото в съда е продължен и срокът за внасяне на паричните гаранции с 5 дни. Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории