Издънка на МВР: Ето кой е полицаят, хванат с една торба дрога. Син е на известно семейство

полиция

5 000 лева парична гаранция е определена за полицая, в чиято кола бяха открити наркотици, съобщиха на брифинг от прокуратурата и полицията в Кюстендил. От там допълниха, че ако тя не бъде платена до пет дни, ще му бъде взета мярка „задържане под стража“.

В лекия автомобил на служителя на реда са открити три плика с марихуана и два с метамфетамин. След това е претърсен и дома му. Намерено е наркотично вещество, което е реагирало положително на марихуана. Иззети са и електрическа везна и мелница, тип гриндер.

Известно е, че служителят не е осъждан за престъпления от общ характер, отказал е проба, не може да му бъде повдигнато обвинение, че е шофирал под въздействието на наркотици, но ще му бъде повдигнато такова за държане на високо рискови вещества.

За такова провинение законът предвижда затвор от 1 до 6 години и глоба до 6 000 лева.

32-годишният мъж се е възползвал от правото си да не дава обяснения. Представил се е за служител на МВР – в столична структура.

Предстоят разпити на свидетели и назначаване на експертизи на наркотиците. Няма данни намерените вещества да са били предназначени за разпространение.

Служителят на реда е пътувал сам в колата. Той е в системата на МВР от 2013 година. По време на задържането не е бил на работа.

По данни на struma.bg. сгафилият полицай се казва Р. Велков. Той е управлявал личния си автомобил „БМВ X5“.

Велков е син на известно кюстендилско семейство.

Няма информация дали е имал за цел разпространение на наркотичните вещества.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории