Само в 7DniSofia.bg

Цяла България говори за този директор на болница: Подкара линейка, за да спаси ранена жена

линейка

Шефът на карловската болница сам подкара линейка, за да спаси пострадала жена. Д-р Обрейко Обрейков нито за миг не се поколебал как да постъпи, след като звеното на Спешна помощ в Карлово му съобщили, че жена е блъсната на улица в града, а няма свободен екип с линейка, който да окаже помощ, предава Марица.

Случаят е без прецедент както за самия лекар, така и за региона.

Беше около 11.30 часа, когато от Спешна помощ ми се обадиха и ми казаха, че на ул. „Дъбенско шосе“ в Карлово има пътнотранспортно произшествие, а звеното не разполага със свободен екип, защото по това време спешен екип бе на катастрофа със загинал човек на Подбалканския път край Розино, разказа за „Марица“ д-р Обрейков. Не знаехме какво е състоянието на жената, ударена от кола на „Дъбенско шосе“. Повиках медицинска сестра от Спешна помощ и веднага тръгнах към линейката на болницата, преди това повиках медицинска сестра от Бърза помощ. Качихме се и тръгнахме, каза управителят на МБАЛ „Д-р Киро Попов“.

Това е първият случай в лекарската практика на д-р Обрейков, в който той сам подкарва линейка, макар да е работил като спешен медик в Асеновград в продължение на четири години.

Имам рефлекса да тръгна веднага, приливът на адреналин в този момент е силен, водещ е стремежът да окажеш помощ, обясни лекарят.

Жената, блъсната от автомобил на карловската улица „Дъбенско шосе“ се оказала с леки травми.

Докарахме я в болницата, за да я прегледаме и поставим диагноза, управителят на болницата. Имаше хематоми по лицето и охлузвания, но нямаше счупвания или опасни травми. По нейно желание бе изписана и освободена от болницата, допълни още д-р Обрейков.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории