Само в 7DniSofia.bg

Софиянци умират от страх! Психично болен мъж тормози цял квартал, излиза със запасани ножове

полиция

Психично болен мъж тормози жителите на столичния квартал „Оборище“ вече пета година. След многобройни жалби и сигнали до редица институции казусът остава нерешен, а хората живеещи на ул. „Султан тепе“ са в постоянен страх, предава lupa.bg.

Вече обмислят и да напуснат домовете си, ако вербалната агресия, която прераства и във физическа, не спре.

Жена, пожелала анонимност, се е осмелилада разкаже за тормоза в квартала си. Тя иска да скрие самоличността си, защото се страхува за своята безопасност и тази на семейството си. Прибира се вкъщи със свито сърце, носи в чантата си спрей и противошокова палка.

Александър Димитров е с доказана параноидна шизофрения. Живее сам и напада вербално своите съседи, понякога и физически, както и случайни хора на улицата, предимно жени и деца.

„Много хора е нападал, и мен е заплашвал вербално, крещя ми в лицето. На един човек му разби главата. Две дела се водиха и двете бяха отхвърлени, а човекът беше с тежко комоцио. Понякога излиза гол до кръста с два запасани ножа“, разказа съседката, пожелала анонимност.

В блока живеят общо пет деца.

„Към моето дете има само вербални заплахи. Тя стои вкъщи с нож на масата, защото се страхува, че той може да нахлуе в апартамента, докато е сама. Аз не мога да спя, непрекъснато съм с паник атаки“, каза още жената.

Деян също е ставал жертва на атаките на съседа си. „Често отравя заплахи към случайни минувачи, доста е агресивен понякога“, коментира мъжът.

Подавани са множество сигнали до полиция, прокуратура, ДАЗД и социалните служби.