Директори на болници в София бият аларма: Обявете грипна епидемия! Веднага! Отделенията са пълни

коронавирус

Директорите на две от многопрофилните общински болници в София са на мнение, че в столицата трябва да се помисли за обявяване на грипна епидемия, пише DarikNews.bg.

Мненията си двамата ръководБители изложиха по време на представяне на общинска програма за безплатна психологическа помощ на онкологично болни пациенти и техните близки, чието изпълнение започва в четири от многопрофилните столични общински болници.

„Нашето мнение е да бъде обявена грипна епидемия и в София, защото сме много натоварени в момента. Реанимационните легла са заети, пулмологичните отделения са пълни“, каза изпълнителният директор на Първа МБАЛ-София проф. Цветомир Димитров.

„В МБАЛ „Княгиня Климентина“ (б.а. бившата Пета МБАЛ-София) също са натоварени всички отделения и най-вече пулмологичното“, добави изпълнителният ѝ директор д-р Борил Петров.

„Има доста усложнения от грипа, които се изразяват с тежки пневмонии, които доста често протичат асимптоматично – няма температура пациентът, но е с тежка пневмония. Доскоро детското отделение беше запълнено над 50%.

Сега има определен отлив, но той е на вълни. Така че съм съгласен с проф. Димитров. Може би експертите, от които зависи, трябва да преценят много добре да се обяви една грипна епидемия“, каза той.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории