Мангъров хвърли бомба за COVID-19 и тестовете, прогнозата му ще разклати света

мангъров

Тестовете за COVID в момента регистрират обикновения коронавирус, който съществува от десетилетия сред обществото, а статистиката за заболели от COVID в момента не се отнася до COVID-19 отпреди две години, обясни пред медиите инфекционистът доц. Атанас Мангъров.

Клиничната картина, която дава това, което днес наричаме COVID, е напълно различна от това преди две години, каза още доц. Мангъров и добави, че това, което имаме сега като COVID, по нищо не се различава от обикновените вирусни инфекции, с които всеки от нас се среща всяка година веднъж или два пъти, предава sofia24.bg.

Настоящите коронавируси, които откриваме сега, не са COVID-19, каза доц. Мангъров. Откриваме нещо, което винаги го е имало, но сега го регистрираме заради наличието на тестове, тази подробност дава възможност за много сериозни манипулации върху гражданите, каза още инфекционистът.

Тъй като COVID в момента не е COVID-19, това означава, че и ваксините, прилагани днес, не действат, тъй като са създадени за друг вирус, обясни доц. Мангъров и добави, че днес, две години по-късно, става ясно, че прилаганите ваксини способстват, особено в млада възраст, за развитието на миокардити, автоимунни заболявания, тромбози, а случаите на внезапна смърт при ваксинираните зачестяват.

С 16% средно се е увеличила смъртността в ЕС през лятото на тази година, като статистиката сочи, че в държави с по-малък брой ваксинирани, като България, ръстът на смъртност е 1,45. За сравнение при държави със задължителна ваксинация, ръстът е много по-висок (Испания – 37%, Германия – 16%, Гърция – 32%). Доц. Мангъров прогнозира и в бъдеще редица инциденти, свързани с ваксините – събития, които ще бъдат видени вследствие от изминалото време.