ГЕРБ обявиха спешни мерки за спасяване на държавата. Борисов направи страшна прогноза

бойко борисов

Ще внесем искане, с което задължаваме служебното правителство да внесе всички закони, необходими за плана за възстановяване и устойчивост. Ще настояваме служебното правителство да предостави анализ на риска от загуба на средства както и мерки той да бъде преодолян. Това каза на брифинг Томислав Дончев от ГЕРБ.

„Една от възможностите да се подобрят макроикономическите показатели е тези пари веднага да се влеят в българската икономика“, каза той.

„Каквото зависи от Народното, каквото зависи от нашата Парламентарна група ние ще го приемем. Въпреки че част от мерките изобщо не са безспорни“, допълни Дончев.

Делян Добрев обяви: „В понеделник ще внесем 7 антикризисни мерки в Народното събрание. Те няма да струват нищо, но ще подействат като Редбул на българската икономика“.

Тези мерки включват забраната на либерализацията за битовите абонати за ток, предложение до Народното събрание за намаление на горивата с 1 лев на литър, провеждане на процедура за дългосрочен договор за газа.

„Ако бъде избран доставчик на неруски газ, цената ще падне значително в България“, увери Добрев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че незабавно трябва да се подобрят отношенията с Турция за съвместно охраняване на границата.

„Най-вече се надявам парламентарните групи да въвлекат в създаването на проблемите тези, които ги създават“, подчерта той.

„На мен ми се подиграваха, казах, че има мазнинка в държавата, сега 16 млрд. дълг трябва да теглим“, припомни той.

„За тези две години упражнение българите получиха 16 млрд. дълг и огромни сметки за ток и други хранителни продукти“, допълни Борисов.

„Изборите минаха, но е много вероятно да се зададат нови. Искам да направите конктактна група с президента Радев и служебното правителство“, заяви той.