Само в 7DniSofia.bg

Нинова побесня заради Митрофанова, отряза ГЕРБ за Зеленски. Събира партии за цените

корнелия нинова

Поканата на ГЕРБ за трета среща на представители на парламентарните групи за включване на президента Зеленски в откриването на Народното събрание е излишна и ние няма да участваме в нея. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова с пост във Фейсбук. След „Демократична България”, които свикаха парламентарна срещу за изгонването на руския посланик Елеонора Митрофанова от първия ден на парламента, и след ГЕРБ, които искат разговор за участието на украинския президент Володимир Зеленски в откриването на Народното събрание, и Нинова реши да прави среща на групите в НС.

Ключовите теми за българските граждани са високите цени и ниски доходи, инфлацията и липсата на предвидимост.

Парламентарните партии трябва да обсъдим спешни мерки като тавана на цените на ток, газ, вода и парно, както и бюджета за 2023 г. , написа соцлидерът.

Преговорите за съставяне на правителство трябва да вървят успоредно с гласуване на бюджета. Дори да няма правителство, бюджет трябва да има.

Предвид краткото време и практиката всяка група да внася допълнителни, често взаимно изключващи се предложения, ние от “БСП за България” призоваваме за отговорност и внасяме покана за среща в понеделник от 13:00 часа в НС, на която да бъде обсъдена макрорамката на бюджет 2023 г., както и да се търси съгласие по спешните мерки за подкрепа на семействата и икономиката до края на годината, каза още Нинова.