Само в 7DniSofia.bg

МВР се тресе! Полицейски шефове ударно излизат в отпуск – страхуват се от Демерджиев

Иван Демерджиев

В последните години стана традиция при смяна на министъра на вътрешните работи висшите професионални ръководни кадри в МВР изненадващо да се поболяват или да излизат в продължителен платен отпуск.

Такъв е случаят и сега, когато само два дни след в стъпването в длъжност на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, полицейски шефове започнаха да подават молби за продължителен отпуск или да предават болнични листове.

Шефът на Столичната полиция главен комисар Калоян Милтенов и шефът на полицията на София област старши комисар Живко Коцев изненадващо са излезли в продължителен отпуск, разкриват източници на ПИК от МВР.

Коцев в последните месеци демонстрира висок стандарт, ползващ изключително скъп часовник за над 15000 лв., съчетан с ежедевно облекло и обувки на различни известни марки, твърди служители на полицията.

За тях не е тайна и с протекциите на коя политическа сила бяха издигнати кандидатурите на Милтенов и Коцев. Сега обаче, когато властта е в ръцете на служебния кабинет под прекия контрол на президента Румен Радев, очевидно двамата полицейски началници се притесняват за местата си и затова са побързали да подадат молби за отпуск.

В периода на предизборна кампания да се ползват продължителни отпуски от полицейски шефове на областни дирекции означава явен бойкот срещу служебното правителство на президента Радев и създаване на благоприятна среда за купуване на гласове на територията, за която тези шефове пряко отговарят, алармират експерти от вътрешното ведомство.