Софиянци бесни, масово заобикалят мерките: Магазинер ми забрани да пипам хляба, а той без маска!

магазин маска

От днес за 15 дни в столицата става задължително носенето на маски на закритите обществени места. В големите търговски обекти тип МОЛ гражданите следва да носят маска само в отделните магазини, а в общите пространства и коридорите могат да ходят без маска, предава Bulgaria ON AIR.

Остава в сила изискването за носене на маска в аптеките, социалните и болничните заведения, както и в градския транспорт. Има ограничения за посещението на болници и хосписи.

Противоепидемичните мерки не се отнасят за спортуващите на закрито, за персонал и клиенти на заведения, както и за децата до 6-годишна възраст.
Голяма част от хората спазват мярката, но има и такива, които ходят без маска.

„Тази вълна наистина ни изненада отново. Не знам дали въобще трябваше да спираме да носим маски, поне на обществени места. Според мен не трябваше да спираме. Виждам хора, които, въпреки че от днес са въведени тези мерки, отново са без маски“, каза жител на София.

„Не ги одобрявам и не смятам, че е необходимо да носим маски на закрито, това трябва да е личен избор“, смята друга жителка.
„Това струпване на хора се видя до какво доведе – до повишаване на заболеваемостта и разпространение на вируса, така че затова съм „за“. Служител на магазина ми забрани да пипам хляба, защото само той го пипал, а той е без маска и ми пипа хляба“, твърди столичанин.

„Да, аз съм от старото поколение, одобрявам, защото всички, които нищо не разбират от медицина, развяват знамена“, заяви софиянка.

Случаите на коронавирус у нас за изминалото денонощие са 1701 при направени над 7300 теста. В болници са постъпили 180 души, излекуваните са блзизо 1100. Поставените дози ваксини за изминалото денонощие са над 3100.