Шокиращи разкрития за Кристина Дунчева, убила децата си в Сандански

Кристина Дунчева

Окръжният съд в Благоевград проведе повторно разпоредително заседание по делото срещу Кристина Дунчва, обвинена в убийството на децата си Васил (5 г.) и Ивон, на (3 г.) в Сандански, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин, съобщава 24 часа.

Причината за повторното провеждане на разпоредително заседание е самоотвод на съдебен заседател. По неофициална информация, един от съдебните заседатели се е отказал, защото е видял, че делото ще бъде особено тежко и натоварващо психически.

След привличането на нов съдебен заседател, днес 5-членен състав Окръжният съд в Благоевград повторно проведе разпоредително заседание.

Съдът назначи комплексна съдебнопсихиатрична и съдебнопсихологична експертиза, която следва да установи актуалното здравословно състояние на подсъдимата и възможността й да участва в съдебните заседания. Новата експертиза отново ще бъде направена от лекари в психиатрията на затворническата болница в Ловеч. Засега Кристина остава в затвора в Сливен, като не е ясно дали ще бъде преместена в Ловечq докато й се направи експертизата.

Делото ще се разгледа по общия ред, а съдебното следствие ще се проведе при закрити врата, като следващото заседание е насрочено за 29 април 2022 г. от 10 часа.

„Странно ми е, че отново лекари от Ловеч ще правят експертизата, след като преди няколко месеца те правиха такава и едва ли ще си променят становището. Мисля, че би трябвало да са други, но все пак съдът е този който взима решение и ние се съобразяваме с неговото решение. В съда видях, че сестра ми е неадекватна. В коридора бяхме с родителите ми и тя не ни видя, гледаше като в празно пространство „, коментира пред 24 часа братът на Кристина Илиян Дунчев, който пристигна от Австрия за делото.