Само в 7DniSofia.bg

Митнически служители спряха микробус за проверка: Хванаха се за главите от това, което видяха (СНИМКИ)

граница

Нов опит за нелегално пренасяне на над 6 кг златни накити предотвратиха митническите служители на МП „Капитан Андреево“. На 10 март на пункта пристига товарен микробус с чужда регистрация, превозващ стока от Турция за Германия.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която под шофьорската седалка са открити пакети, съдържащи изделия от жълт метал. При личен преглед на водача, под дрехите, облепени по тялото му са открити още пакети с изделия от благороден метал.

Според направената от вещото лице експертиза накитите с общо тегло 6127,20 грама са от 18- и 22-каратово злато на стойност 691 958 лева, съобщиха от Агенция „Митници“.

Шофьорът, който е турски гражданин, и контрабандно пренасяните златни бижута са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

Спрямо водача Е.М., на 57 г., е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 3000 лева, както и забрана за напускане пределите на България, освен с разрешение на Окръжна прокуратура – Хасково.