Бойко бесен в Тутракан: Радев, спри се и си спомни ала-балата с Асен Василев! А тези тримата от БСП?

1

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов e на посещение в Тутракан.

„Паметта на Румен Радев е много къса. Помня ярките му политически фигури в неговите служебни кабинети – Весела Лечева, Янаки Стоилов, Крум Зарков. Цялото служебно правителство беше на БСП, после той казваше, че е политическо неутрално. После Радев създаде „Продължаваме промяната“, партията на Стефан Янев, каза Борисов.

„Отговорът ми какво се случва във външните работи дойде след въпросите на моите членове и симпатизанти за това какво аз бих направил, ако кабинетът Главчев беше наш. Бяхме възмутени. На партийно събрание отговарям на партийни въпроси.“

„Срамно е това, което правят ППД-Б! Даниел Митов е от тях. Той дойде в ГЕРБ, за да може да е мост между партиите.“

„Аз три години ги побеждавам с министър Бойко Рашков начело на МВР.“

Изобщо не ме интересува кой ще е външният министър. Ако иска ярки комунистически и червени личности да продължат да управляват… те върнаха на ДС внуците като шефове в София. ГЕРБ-СДС показа, че мисли за отбраната, външната политика и евроатлантическата ориентация на страната.

„Нека да остане този външен министър, за да понесе Радев отговорността си. Не се меся.“

Кирил Петков не спря да говори за майката на Александър Ненков, но не коментират, че министър в кабинета на Главчев е майката на кмета на р-н „Подуяне“. Радев обаче не попита защо Вътев и Гвоздейков ще остават в служебното правителство? Изведнъж ако Даниел Митов стане министър ще е застрашена честността на изборите?! Президентът да си спомни за едни записи и за „ала-бала“, допълни той.

„Христо Иванов и Делян Пеевски направиха промените в Конституцията. Те трябва да носят отговорност за тях. На Дани Митов са му предложили. Той ми се обади и ме пита дали да приеме, казах му да приеме. Не допуснах, че това ще е политически проблем, като знам Радев, Корнелия Нинова какво правиха в годините. Сигурно много мощен натиск върху вас се осъществява, но трябва да се знае истината. Аз отговарях на партийни въпроси на партийно мероприятие. Да, ние носим отговорност също за Конституцията. Не виждам как повече ще подкрепя нещо предложено от ППДБ. Проблем в съдебната реформа, в Конституцията, във всичко“