СКАНДАЛ! Министър на Киро окичен с Георгиевската лента на Путин, с която атакува Украйна (СНИМКИ)

георги гьоков

Държава от ЕС и НАТО има министър – отявлен русофил и путинофил, съобщава ПИК. Става въпрос за министъра на труда и социалната политика, излъчен от БСП в четворната коалиция – Георги Гьоков.

Снимки от различни години в Стара Загора, които основно са от чествания на 9 май, разкриват Гьоков като носител на „Георгиевската лента“. Настоящият министър не пропуска да се накичи с нея навръх руския празник, като за капак държи и червено знаме.

„Георгиевска лента“ е символичен знак послучай Деня на Победата на СССР във Великата Отечествена война (9 май 1945) и се раздава на специални акции.

С Георгиевски ленти се кичат и днес руските войници по време на нападението им над Украйна, свидетелстват снимки от мрежата.

Георгиевската лента на оранжеви и черни ивици се превърна и в отличителен белег на проруските сили в Източна Украйна.

Кампанията за масовото раздаване е започната през 2005 г. от РИА ,,Новости“ и Регионалната обществена организация за социална поддръжка на младежта „Студентска община“ и се продължава ежегодно.

Според един от основателите на акцията, за 9 години са раздадени над 100 милиона символични ,,Георгиевски ленти“ в 73 държави по света.

От 2012 г. в деня на Победата всяка година се провежда марш на Безсмъртния полк.

По време на антиправителствените протести в Украйна през 2013 г. и конфликта с Русия през 2014 г. Георгиевската лентичка се използва и като символ на движението „Антимайдан“, противопоставящо се на Евромайдана.

Президентът Владимир Путин започва да организира все по-зрелищни военни паради за 9 май, а по случай празника в съседните държави безплатно се раздават милиони лентички на оранжеви и черни ивици. С тях „наследниците на Великата победа“ окичват гордо гърдите и косите си или ги поставят по колите си.

Кризата в Украйна обаче превърна Георгиевската лента в символ на руската експанзионистична политика. Украинските патриоти наричат проруските сили, носещи двуцветната лента, „колорадски бръмбари“.

Снимките на Георги Гьоков с Георгиевската лента могат да предизвикат огромен скандал заради разрастващата се война между Русия и Украйна. В момент, в който правителството на България заема твърда позиция срещу руската агресия и е от най изявените говорители срещу Русия в ЕС и НАТО, страната ни има министър, който е отявлен путинофил.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории