Внимание, шофьори! Полиция и жандармерия окупираха два български града: Валят проверки наред

пандемия пътна полиция мерки

Десетки униформени са окупирали Асеновград и Садово в търсене на бандити, съобщиха от полицията. Спецакцията се провежда от екипи на жандармерията и звено „Специализирани полицейски сили“ с цел превенция на битовата престъпност и контрол на обществения ред и сигурност. Спират се и преминаващите шофьори, като се проверяват всички документи на возилата, а водачите се тестват с дрегер за наличието на алкохол и наркотици. Обект на проверки са и наличието на застраховка „Гражданска отговорност“.

Към 12 ч. са проверени 181 души, 97 МПС и 33 търговски обекта. За констатирани административни нарушения 3 акта по Закона за личните документи, 8 по Закона за движение по пътищата и един по Кодекса за застраховането. Глобени с фишове са 18 водачи.

Предварителни проверки за престъпление по чл. 234 от НК са започнати във връзка с открити малки количества тютюн и цигари без платен акциз в частен адрес в село Болярци и в магазин в село Караджово.

Полицаите проверява и лични карти, както и дали са спазени изискванията за адресна регистрация. До края на деня униформените ще работят и в селата Селци, Боянци, Болярци, Поповица и Караджово. Спецакцията следи и за спазването на разпоредбите в Закона за частната охранителна дейност и Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Акцент имат и проверките за установяване на обявени за издирване лица и коли, незаконното съхранение и разпространение на наркотици и акцизни стоки, престъпленията против горското и селското стопанство.