Пиянски скандал с Борис Бонев и Васил Терзиев! Двамата насъскаха троловете си срещу Хекимян

7 Dni Sofia15.04.2024
борис бонев, антон хекимян

Късане на ризи, без политически акт – това видяхме от Терзиев и групата на ППДБСС след скандалния случай, в който общински съветник от тяхната група причини катастрофа в нетрезво състояние, избяга от местопроизшествието и отказа да даде проба за алкохол и наркотици.

Това пише в своя позиция във Фейсбук председателят на групата на общинските съветници на ГЕРБ-СДС в Столичен общински съвет Антон Хекимян.

„Десет дни след като „промяната“ и „спасителите“ на София късаха ризи, писаха гръмки постове и се разграничаваха от техния човек в съвета – не последва никакво политическо действие. Вече съм свикнал да виждам как думи и действия при ППДБСС се разминават, но отказвам да приема, че призиви за морал остават само във Фейсбук коментари.“, коментира Хекимян и припомня позициите им в деня на скандалния случай:

Васил Терзиев:

„Поведението на Благовест Георгиев, общински съветник от групата на ПП-ДБ-СС, е недопустимо и несъвместимо с нашите ценности и принципи, и в пълно противоречие с поетия от нас ангажимент за безопасност и сигурност в нашия град.

Отговорното поведение изисква едно – оставка.“

Борис Бонев:

„Позицията на Спаси София е категорична – Благовест Георгиев, общински съветник излъчен от квотата на Продължаваме промяната, трябва незабавно да подаде оставка и да напусне СОС, след което да понесе всички законови последствия за абсолютно недопустимото и опасно поведение да шофира, след като е употребил алкохол.“

Групата на ППДБСС:

„Поведението на общинския съветник Благовест Георгиев е неприемливо за всеки човек и абсолютно недопустимо за обществена личност на публична длъжност. Тази нощ той е управлявал лек автомобил след употреба на алкохол и е причинил лека катастрофа – за щастие без пострадали граждани.“

Общинският съветник от ГЕРБ Антон Хекимян сподели, че както след безплодните им призиви и изпразнени от съдържание клишета в политическите позиции, не видяхме истинското разграничение от общинския им съветник, което се изразява в категорично действие – изключване от политическата им група.

7DniSofia.bg забеляза, че веднага като по команда постът на Хекимян бе атакуван от столичната тролска банда на Васил Терзиев и Борис Бонев, които вместо да говорят по конкретиката с пиянския случай, започнаха да обиждат легендарния журналист.